dimarts, 19 de juliol de 2011

Xató de Sitges

Aquesta també la vaig treure, fa molt temps, de la pàgina de cuinaxsolters!

Ingredients per al Romesco:

5 tomàquets de pera
150 g d'avellades torrades pelades
150 g d'ametlles pelades
3 cabeces d'alls per escalivar-les
1 pot petit de polpa de pebrot choricero
1 gra d'all cru
sal i pebre


Escalivem els tomàquets i els alls. Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa del pebrot choricero i tota la fruita seca. Ho muntem amb oli d'oliva com si fos una maionesa. Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.

Ingredients per al Xató:

1 escarola ben blanca de dins
50 g d'olives negres
150 g de bacallà esqueixat, dessalat i embolicat en un drap de fil
ventresca de tonyina en oli
ceba tendra
tomàquet d'amanir

Rebaixem una mica el Romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.
Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató. Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé. Llest per servir-ho!!

Informació nutricional: Plat equilibrat i energètic. L'escarola el fa molt digestiu. Té efecte laxant i antioxidant. Bo per a menjar com a plat únic!!!

Que afrofiti!!! Laia:)

Cap comentari:

Publica un comentari