dijous, 21 de juliol de 2011

Suflé de canyella amb pomes

Una altra bona recepta de cuinaxsolters!!
Ingredients (per a 8 motlles de suflé):

2 pomes fuji
50 cl de llet sencera
6 ous fresquíssims
3 culleradetes de canyella mòlta
125 g de sucre en pols
50 g de farina de blat de moro
1 llimona fresca
1 cullerada de mantega

- Peleu i talleu les pomes a làmines fines. Salteu-les a foc fort amb la mantega fins que siguin toves. Afegiu-hi una mica de sucre.
- Separeu els rovells de les clares.
- Bulliu la llet un moment i afegiu-li la canyella.
- En un bol d'acer, poseu els 6 rovells, la farina de blat de moro i 125 g de sucre en pols, i bateu-ho fins que estigui ben barrejat.
- Afegiu-hi la llet amb la canyella, i poseu-ho en un bany maria calent, movent-ho amb una espàtula fins que en quedi una crema.
- Munteu les clares a punt de neu amb el suc de llimona i barregeu-hi els 25 g de sucre que quedaven.
- Quan la crema s'hagi refredat una mica, munteu-la amb les clares.
- Preescalfeu el forn a 180ºC.
- Feu una pel·lícula lubrificant amb mantega als motlles i, després, poseu-hi sucre.
- Poseu una mica de poma a la base dels motlles, i escampeu-hi la base de suflé. Poseu-ho al forn 30-40 minuts fins que, quan ho punxeu amb un escuradents, surti ben sec. No obriu mai el forn abans d'hora, perquè ja no pujarà el suflé.

mmmmmmmmm!!! vaig a esmorzar! Bon dia!! Laia

1 comentari:

  1. Això dels soufflés sempre m'ha fascinat. Com ho fas per a punxar el soufflé amb un escuradents i així saber si està a punt sense obrir el forn?

    ResponSuprimeix